ECOLOGISTS' MOVEMENT OF MACEDONIA - DEM

Vasil Gjorgjov Street, 39/6
1000 Skopje, Macedonia
tel/fax: +389 2 220-518 dem@dem.org.mk

Links

www.travel2ohrid.com

Travel2ohrid offer private and Hotel accommodation in Ohrid, R.Macedonia. Apartments, rooms for rent, if you plan to visit beautiful city Ohrid.

solutions-flex.com

Welcome in the new era of technology,don't waste your time take this opportunity and let we be those who guide you.
ПРОТЕСТЕН МАРШ ЗА СПАС НА ВОДНО

9 февруари, 2014 г.

Движењето на екологисти на Македонија заедно со неформалната група граѓани „Спас за Водно“ беше дел од организацијата на протестниот марш, под мотото „Да го спасиме Водно“. Маршот се одржа на 9 февруари (недела) со почеток во 10 часот пред основното училиште „Кочо Рацин“ во Скопје. Оттаму учесниците пеш и со велосипеди се упатија кон врвот на планината. Собирот се одржа пред планинарскиот дом на врвот во 12.30 часот. Од страна на нашата членка ЕД Еко-Скоп, Скопје беа собрани 500 потписи за поддршка за само 2,5 часа. Од собирот беше упатен проглас до надлежните локални и државни органи, со кој беше побарано веднаш да се престане со урбанизацијата и безмилосното уништување на парк-шумата.

  • screen 1
  • screen 2
  • screen 3